zo 30 okt - 2016 zondag 30 oktober 2016

Emil Landman

Lely Sunday Afternoon in De Eetalage
De Eetalage

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,50 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij.  Zondag 30 oktober kun je genieten van de muziek van Emil Landman. Hij debuteerde in 2014 met het album Colours and Their Things. Met dit album wist de jonge singer-songwriter een Edison nominatie voor Beste Nieuwkomer 2015 in de wacht te slepen en werd hij benoemd tot 3FM Serious Talent en Radio 2 Talent. In 2014 speelde hij een huiskamershow op ons eigen Festival Stille Nacht. 

In negen weken de wereld rond om liedjes te schrijven, beginnend en eindigend in Amsterdam. Eind 2015 pakt Emil zijn backpack, gitaar en mobiele opname apparatuur en staat hij aan het begin van een nieuw avontuur. In een periode van negen weken reist hij de wereld rond, waarbij hij onder andere Duitsland, Rusland, Mongolië, China, Zuid-Korea, Japan, De Verenigde Staten, Portugal en Frankrijk aandoet. Onderweg ontdekt hij nieuwe plekken met verrassende verhalen, mensen en culturen. Tijdens lange gesprekken, schaakspelletjes en gitaarspelen doet hij ideeën op voor nieuwe liedjes. Als vanzelf lijken nieuwe klanken en woorden te ontstaan — in hotelkamers, op Mongoolse hoogvlaktes, ergens op de Chinese muur, in een capsule slaapkamer in Japan, op een grasveld in Polen en op een rots in de Nevada Desert – welke hij ter plekke opneemt met de door hem meegebrachte apparatuur.

Eenmaal thuis aangekomen werkt Emil het ruwe materiaal uit met zijn vaste producer Martijn Groeneveld (Blaudzun, Bertolf). Samen leggen zij de laatste hand aan Emil’s tweede album dat dit najaar zal verschijnen. Op reis met niets, terugkomen met een album. Een paspoort vol visa en dan weer de wereld in, met band en nieuwe liedjes op zak.

Naar de agenda