vr 6 jan - 2023 vrijdag 6 januari 2023

Ellen Foley

Zangeres van 'Paradise By The Dashboard Light' en 'We Belong To The Night'

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus is besloten dit te verplaatsen naar 6 januari 2023. Reeds gekochte tickets blijven geldig op de nieuwe datum, ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

Sinds ‘Paradise By The Dashboard Light’ (1977) kan niemand meer om Ellen Foley heen. Direct na de release van Meat Loaf’s wereldhit ontstond er tumult en rumoer: was de dame in de clip wel de echte zangeres? Nee, zo bleek. De vrouwelijke stem was die van Ellen Foley. Net zoals op de rest van de nummers op ‘Bat Out of Hell’. Haar naam was in één klap gevestigd.

Na haar Meat Loaf-periode zette de Amerikaanse zangeres het succes voort met haar solo-album Nightout dat twee superhits voortbracht: ‘We Belong To The Night’ en ‘What’s The Matter Baby’. Twee albums volgden waarna ze zich stortte op haar werk met en voor anderen: van Joe Jackson tot The Clash, en van musicals op Broadway tot filmrollen in Cocktail (met Tom Cruise) en Fatal Attraction.

Ruim 40 jaar later kruipt het bloed waar het niet gaan kan en tourt de levende rocklegende weer met haar band de wereld over. En natuurlijk ontbreken de hits niet!

 

Naar de agenda