za 17 feb - 2018 zaterdag 17 februari 2018

Dilana + support: R!FE

Bekend van The voice of Holland

Ook interessant
17 maart: Rockfest Lelystad
24 maart: Thirty Dancing

Dilana wordt geboren als Dilana Jansen van Vuren en opgevoed door haar moeder, de operazangeres en actrice Dina Smith. Haar achternaam verandert in ‘Smith’ rond haar tweede levensjaar, als haar moeder trouwt met haar stiefvader, die haar adopteert. In haar jeugd geeft ze optredens in en rond Pretoria en Johannesburg. Wanneer ze zestien is, begint ze de groep Wozani. Met de single Dancing in the moonlight staat de groep zes weken op nummer 1 in de Zuid-Afrikaanse hitparade.

De meeste mensen kennen Dilana nu van de Voice of Holland, maar oudere fans kennen haar al van Caz in de jaren 90, Dilana Smith Band en het Amerikaanse televisieprogramma Rock Star: Supernova met Tommy Lee, Dave Navarro, Gilby Clark en Jason Newsted. Dilana maakte een verpletterende indruk in het televisieprogramma en was de ultieme publiekslieveling. Met haar tweede plaats vestigde zij haar naam in de Amerikaanse Rock Scene.

Zo deed ze het voorprogramma voor wereldberoemde acts als Aerosmith, Motorhead, Velvet Revolver, Joe Cocker en Beth Hart. Haar tomeloze energie en sterke persoonlijkheid zorgden ervoor dat zij twee tours lang de frontvrouw was voor Amerikaanse Hardrockband LA Guns.

Op Jolpop 2017 was ze de onbetwiste afsluiter met een geweldige, energieke show.

Support R!FE
R!FE bestaat sinds begin 2005. Zanger Ferry en gitarist Rik kenden elkaar al van de middelbare school, maar waren allebei actief in verschillende bands. Gezamenlijke optredens bleven beperkt tot wat jamsessions en enkele gastoptredens over en weer, veelal op feestjes en in kroegen. Wel werd in die tijd het idee geboren om “ooit” samen een nieuwe band te starten. Eind 2004 werd dat idee realiteit.

Rik kende Arjan, de bassist, nog vanuit de tijd dat zij samen in de band TRAH speelden. Na een spectaculaire inval beurt was al snel duidelijk dat Arjan
de motor van R!FE zou gaan worden. Toen Dennis begin 2006 de band kwam versterken, was R!FE een feit. Na ruim 10 jaar werd in de zomer van  2017 echter bekend dat Dennis helaas de band ging verlaten. De drumkruk  is gelukkig  maar kort leeg geweest want in augustus 2017 heeft Sander zijn plek fantastisch overgenomen!

 

Naar de agenda