zo 28 jan - 2018 zondag 28 januari 2018

Dig Deeper (NOR)

Lely Sunday Afternoon in De Eetalage
De Eetalage

Klinkt als: Uitgesponnen rootsrock in de sfeer van War on Drugs, Grateful Dead en Neil Young

Ook interessant:
25-03 Electric Company (Lely Sunday Afternoon)

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. 

Dig Deeper, opgericht door zanger/gitarist Einar Kaupang met ook gitarist Øystein Braut (Electric Eye, Low Frequency in Stereo) in de gelederen, maakt alt, country en rock met lang uitgesponnen gitaarpartijen. De band roept qua sfeer en sound herinneringen op aan acts als War on Drugs, Grateful Dead en Neil Young.

DigDeeper is ontstaan in 2010 en de huidige line-up bestaat naast Kaupang en Braut uit Jørgen Knutsen (basgitaar) en Raymond Tungesvik (drums). Voorman Einar Kaupang schrijft zijn songs in een traditie van Amerikaanse rootsmuziek, maar vanuit een Europees perspectief. Gitarist Øystein Braut heeft een achtergrond in space- en krautrock. Hij voorziet de vaak politiek geëngageerde teksten en bezielde zanglijnen van Kaupang van extra diepgang en variatie met breed uitwaaierende, psychedelische gitaarlandschappen. Braut is een grote naam in de psych scene en speelde met Electric Eye al meermaals in Nederland, onder andere op festivals als Down The Rabbit Hole, Let’s Get Lost, Eindhoven Psych Lab en Incubate.

In eigen land heeft de band al aardig naam gemaakt met optredens op festivals en in clubs verspreid over Noorwegen, waaronder supports voor Israel Nash. De band debuteerde in 2012 met de full length ‘August Afternoon’, gevolgd door een 7” in 2014, ‘May 3rd’ en ‘How You Spend Your Days’ uit 2015.

Op 15 september 2016 verscheen hun tweede album ‘In Central Europe Time’  en deze wordt internationaal en in Nederland lovend ontvangen. Begin 2018 speelt Dig Deeper voor het eerst live in Nederland.

Naar de agenda