zo 13 okt - 2019 zondag 13 oktober 2019

Deelder & Van der Lek

Jazz klassiekers en mooie verhalen en gedichten van Deelder
Theater Posa

Deelder & Van der Lek
Twee mastodonten tezamen op de planken: het repertoire van Deelder en Van der Lek bestaat uit pakkende, robuuste stukken en prachtige ballades die aansluiten bij het beste uit een glorieus jazzverleden, met ‘tussendoor’ mooie verhalen en gedichten van Deelder. Dichter/auteur/beeldend kunstenaar/drummer Jules Deelder en tenorsaxofonist Boris van der Lek (o.a. Herman Brood & his Wild Romance, Golden Earring, the Houdini’s) spelen al 32 jaar regelmatig samen sinds een eerste ontmoeting op de Boulevard of Broken Dreams. Deelder en Van der Lek worden bijgestaan door bassist Peter Wassenaar (Big Jay McNeely, Bram Vermeulen, Maarten van Roozendaal).

JAZZ: hoewel Jules Deelder op dit album laat horen dat hij een aanstekelijke vocalist kan zijn, wordt de jazzliefhebber vooral aangesproken door de krachtige solo’s van tenorsaxofonist Boris van der Lek. Op het album speelt het duo onvervalste funky souljazz van de grote tenorsaxofonisten van weleer ”. – JAZZISM ★★★.

“Zeg Boris van der Lek tegen vooraanstaande Nederlandse (jazz)muzikanten en je hoort zonder overdrijving: fantastische blazer, buitencategorie, enige in zijn soort”. – Volkskrant.

“Het persbericht omschrijft het album treffend als ‘een heerlijk authentiek jazzalbum dat melancholisch swingt en opwindend blaast, maar vooral smeulend warm aanvoelt’. Daar zou ik heel graag de termen relaxt en verslavend aan toe willen voegen. Sinds dat ik Jazz in huis heb, draai ik het namelijk dagelijks vanwege het warme en ontspannen karakter. Het is volgens mij ook een album, dat door niet-jazzliefhebbers omarmd zou kunnen worden”. – Music That Needs Attention.

Theater Posa
Dit concert vindt plaats in samenwerking met en in theater Posa. Posa is het vestzaktheater in Lelystad voor kunstliefhebbers, een ontmoetingsplek voor jong en oud, een broedplaats voor alle culturele instellingen van Lelystad en omstreken.

Er zijn bij dit concert enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze. De ticketverkoop start woensdag 27 maart om 16:00u.

Naar de agenda