za 4 sep - 2021 zaterdag 4 september 2021

De Nationale Stadsdichters-dag

LIVESTREAM VANUIT CORNEEL

Op 4 september vindt alweer de 16de editie plaats van Lelystads trots, de Nationale Stadsdichtersdag! Het jaarlijkse evenement waar stadsdichters uit Nederland en Vlaanderen in het zonnetje worden gezet. In verband met de coronamaatregelen doen we het dit jaar net even anders. De Stadsdichtersdag wordt live vanuit poppodium Corneel gestreamd.

Van 15:30 uur tot 17:00 uur kun je vanuit je luie stoel online genieten van een programma boordevol poëzie, muziek, interviews en reportages. We zullen terugblikken op vorige edities en we hebben drie stadsdichters te gast die uit eigen werk zullen voordragen. Ook is er aandacht voor Gerard Beense, de geestelijk vader van de Stadsdichtersdag en maken we kennis met de spiksplinternieuwe stadsdichter van Lelystad.

Dat alles afgewisseld met live muziek van de veelbelovende Nederlandse volksband Roskop. Kortom, het belooft een inspirerende, literaire en muzikale middag te worden die je niet wilt missen. Zorg dus dat je intunet op zaterdag 4 september om 15:30 uur.

Naar de agenda