vr 18 nov - 2022 vrijdag 18 november 2022

De Likt

Rotterdamse, futuristische funksensatie

Sinds de oprichting in 2013 is de Rotterdamse, futuristische funksensatie De Likt vakkundig en consequent alle zalen en festivals van Nederland plat aan het spelen. In 2015 bracht De Likt hun eerste album met singles als “Ja dat bedoel ik”, “Finidi George” en “Bloed aan de muur” uit. Hierop volgde twee jaar van non-stop touren, waarin de jongens in alle krochten en uithoeken van het land de titel “Het Rotterdamse sloopbedrijf” verdedigden.

Frontman Jordy Dijkshoorn brak in 2017 een nekwerkvel, maar zelfs dat kon de band niet stoppen: De Likt kwam in het begin van 2018 namelijk met het album ‘De Derde’, waarmee de band definitief een vaste waarde binnen het Nederlandse livecircuit werd.

Op ‘Ctrl-Alt-Delikt’ flirt De Likt met een retro-digitale, soms early 90’s game-achtige sound. Tegelijk zoekt het steeds een organische, soms analoge vibe op. De plaat die is gedrukt op transparant vinyl en de bijbehorende hoes van transparant plastic, stralen dezelfde combinatie uit. Op het album knalt De Likt als vanouds, maar bewijst het ook een volwassen act geworden te zijn. 

2 september is het zover, dan komt EINDELIJK het langverwachte derde album uit en op 18 november is De Likt live te zien in Corneel. De boys are back, back in your town! 

Naar de agenda