vr 18 nov - 2022 vrijdag 18 november 2022

De Likt + Subfiction

AFSCHEIDSTOUR

De Rotterdamse band De Likt stopt ermee. De groep rond ongeleid projectiel en showman Jordy Dijkshoorn brengt op 2 september een nieuw album uit dat Ctrl-Alt-Delikt heet, en die titel bleek niet toevallig gekozen. Met dit nieuwe album op zak staat De Likt op 18 november voor de allerlaatste keer in poppodium Corneel in Lelystad.

De band laat op social media weten: “Jordy en Giorgi gaan samen met Diggy Rast en Afronaut nog één keer volle bak gas geven op de Ctrl-Alt-Delikt tour en daarna trekken we de stekker eruit. Het is ongelooflijk hoeveel De Likt ons gebracht heeft, bijna 10 jaar lang zijn we hier mee bezig geweest. We hebben zo’n beetje elke zaal en elk festival gezien en er keihard van genoten. Toen we begonnen waren we drie jonge pikkies, nu voelt het goed om deze fase met een waardig afscheid af te sluiten.”

Sinds de oprichting in 2013 is De Likt een begrip door heel het land, waar zij met nummers als ‘Ja dat bedoel ik’, ‘Finidi George’ en ‘Bloed aan de muur’ zalen en festivals platspelen.

Het voorprogramma wordt verzorgd door SUBFICTION: een mysterieuze kunstenaar die organische, elektronische en machinale elementen combineert. Hij neemt luisteraars in zowel visueel als muzikaal opzicht mee naar een andere wereld en onderzoekt tijdens zijn optredens het grensgebied tussen realiteit en fictie.

Naar de agenda