vr 10 mei - 2024 vrijdag 10 mei 2024

Dawn Brothers + Cocobolo

Alpine Gold tour

Klinkt als: rock, folk, blues, soul

Dawn Brothers
Wie de Dawn Brothers aan het werk ziet, wordt onherroepelijk meegezogen in de muzikale wervelwind die over het podium raast. Het gaat alle kanten op, waarbij rock, folk, blues en soul ogenschijnlijk moeiteloos worden vermengd tot een onweerstaanbare cocktail. Het is dat prikkelende ‘wat gebeurt hier allemaal’-gevoel dat maakt dat je zélf onderdeel van deze Rotterdamse band zou willen zijn. Een band die perfect op elkaar is ingespeeld, spelplezier uitstraalt en waarbij de liefde voor de muziek door elke ader giert.

De Dawn Brothers passen met hun no-nonsense mentaliteit naadloos in de Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen’-community. Maar vergis je niet. Ze mogen dan nonchalant lijken, hun hedendaagse interpretatie van rootsmuziek bewijst dat hier een groep muzikanten staat die verdomd goed weet waar ze mee bezig zijn. Dat blijkt ook uit hun nieuwe plaat, ‘Alpine Gold’, die dit najaar is verschenen bij Excelsior Recordings en waarop de band een dik pak hekserij loslaat op hun publiek.

Cocobolo (Support)
Cocobolo maakt muziek met instrumentale thema’s en songtitels die tot de verbeelding spreken en klinken als een combinatie van old-school funk, psychedelische rock en surf. Cocobolo vindt dat muziek niet alleen iets is waar je naar luistert, muziek is ook iets visueels. Daarom schrijft de band alle songs met een beeld als beginpunt. Dit beeld wordt samen met het liedje een verhaal, alsof het een korte film zou zijn. Visualiseer een achtervolging, een avondwandeling in het bos of een regendans. De verbindende factor tussen alle verschillende songs: je voorstellingsvermogen leeft helemaal op.

Kom alvast in de stemming

Naar de agenda