zo 29 nov - 2020 zondag 29 november 2020

Darlyn

Lely Sunday Afternoon in Café De Eetalage
De Eetalage

Klinkt als: Spannende mix van pop, indie en folk met 60's en 70's invloeden

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus heeft Corneel besloten dit evenement te verplaatsen naar 29 november.

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,75 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij.

Afgelopen jaar kon je al kennis maken met de eerste songs van het aankomende debuutalbum van Darlyn. Met ‘Show You The Right Way’ en ‘Fuel The Fire’ was de band veelvuldig te horen op NPO Radio2 en 3FM. Daarnaast spatte de band van de beeldbuis bij De Wereld Draait Door. Nu is het tijd om de fans te bedienen met een volledig album, maar ook een clubtour om die songs live te laten horen; vanaf maart 2020 kun je van beiden genieten!

Met een nieuwe drummer in de gelederen trok Darlyn zich deze zomer terug in de bossen rond Utrecht. In de ruimten van een voormalig psychiatrisch ziekenhuis nam de band een aantal nieuwe nummers op, die spannende invalshoeken laat horen tussen actuele pop, indie en folk en een diepe buiging naar de platenkasten van hun ouders uit de jaren ‘60 en ‘70.

Met Ferdy van der Singel als huisbaas en producer werden er lange dagen gemaakt, waarbij in de warme avonduren bier en wijn voor nieuwe inzichten zorgden. Soms werd er in het holst van de nacht een nieuwe gitaarlijn opgenomen die voor kippenvel zorgde, maar de volgende dag nochtans minder cool bleek. Het is symptomatisch voor een band met zes muzikanten en zes meningen, die door de producer werd begeleid in de richting van een unanieme sound zonder compromissen. Sam Jones mixte de songs in Wisseloord en realiseerde een heel fris en actueel geluid, dat met veel sprankeling en vibe uit je speakers knalt.

Wie Darlyn kent van hun NPR Radio2 Topsong ‘Stepping Stone’ (2016), zal zeker verrast worden door de manier waarop de band zich heeft ontwikkeld in songwriting, sound, dynamieken invloeden. Op tracks als ‘So Good’ en ‘Show me the Right Way’ laat Diwa Meijman haar grote vocale talenten in volle glorie horen, vooral als ze alle remmen los laat. Ze kan daarbij vertrouwen op een groovende rimtesectie die heel goed kan stuwen, maar op andere momenten voor een heerlijke laidback-sound zorgt. Aan de arrangementen is lang gewerkt en daarin kan de band veel variëren in gevoel, sound en instrumentatie. Dat hoor je bijvoorbeeld terug in een song als ‘Was it a Dream’, waarin de band voor het eerst elektronische beats in het geluid integreert.

Let op: Voor dit evenement is er enkel deurverkoop. 

Naar de agenda