zo 26 jan - 2020 zondag 26 januari 2020

Dandelion

LELY SUNDAY AFTERNOON IN CAFÉ DE EETALAGE
De Eetalage

Klinkt als: Groovy country-folk met op Crosby, Stills & Nash-geïnspireerde samenzang

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,75 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij. Zondag 26 januari 2020 nodigen wij voor deze muzikale middag de band Dandelion uit. 

Met hun nieuwe album getiteld Laika, Belka, Strelka, presenteert Dandelion de wereld aan hun kosmische country funk: een groovy, lyrische en piano-gedreven sound, met samenzang geïnspireerd door Crosby, Stills & Nash. Hoewel de band met trots een goed bewaard muziekgeheim is, zijn er weinig plekken waar de vier Volendammers nog niet hebben gespeeld. Na een docu op NPO3, een bezoek aan DWDD, een clubtour, een zweterige Popronde en drie theatertours met onder andere Leo Blokhuis, Barry Hay, Anne Soldaat, Jett Rebel, Ruben Hein en Yorick van Norden, heeft Dandelion de wifi-codes van elke backstage in Nederland in handen.

Laika, Belka, Strelka brengt een ode aan de Russische ruimtehonden die in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw het heelal in werden gelanceerd tijdens de space race tegen de Amerikanen. De tracks gaan dan ook over de absurde zoektocht naar betekenis in ons bestaan en onze drang om te leven ondanks het vooruitzicht van een onvermijdelijke dood. Laika, Belka, Strelka is zacht gezegd ambitieus: alle basistracks zijn live opgenomen in de vintage PAF! Studio van Marcel Fakkers en Dave von Raven (The Kik) in Rotterdam. Oneffenheden zijn niet gladgestreken, maar uitvergroot. Scheurende gitaren ruizen door galmkamers, piano’s zijn opengetrokken en achterstevoren afgespeeld, en de unieke close harmonies van de band zijn rond één microfoon gezongen. Zodra de eerste Mellotron-klanken van het openingsnummer door je koptelefoon klinken, waan je jezelf als toeschouwer aanwezig bij de opnamen.

Met al deze troeven in hand bewijst Dandelion één van Nederlands meest interessante en relevante acts te zijn.

 

Naar de agenda