wo 7 mrt - 2018 woensdag 7 maart 2018

Cultureel Lijsttrekkersdebat

Cultuur is het kloppend hart van de stad

Is kunst en cultuur je lief en ben je benieuwd wat jouw favoriete partij hierover te zeggen heeft? Kom dan naar het debat in Poppodium Underground. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten in het cultureel café.

De Lelystadse organisaties Kubus Lelystad, AgoraTheater Lelystad, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en Poppodium Underground organiseren in samenwerking met het culturele veld een debat over Cultuur in Lelystad. Daarbij stellen zij:

Cultuur: kloppend hart van de stad!

Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht zijn de vier organisaties nieuwsgierig of de politieke partijen deze stelling onderschrijven. Daarom organiseren zij op woensdag 7 maart van 20.00 – 21.30 uur in Poppodium Underground een lijsttrekkersdebat over cultuur.

De volgende partijen zijn hierbij aanwezig:
SP
VVD
ChristenUnie
Leefbaar Lelystad
Inwonerspartij
PvdA
D66
GroenLinks
CDA
DENK
PVV
Lelystad Belang

Forum voor de Ouderen

Het debat wordt gestart met een quiz waarbij de lijsttrekkers hun kennis over kunst en cultuur in Lelystad zullen testen. Wie is er het beste op de hoogte van zijn/haar stad? Aan de hand van verschillende stellingen zal debatleider Elisabeth van den Hoogen de lijsttrekkers aan de tand voelen over hun standpunten op het gebied van kunst en cultuur.

De avond zal worden omlijst met optredens van onder andere Stadsdichter Thomas Gerla. Na afloop kan er tijdens het cultureel café met elkaar worden nagesproken over het debat.

 

Naar de agenda