vr 1 dec - 2017 vrijdag 1 december 2017

Call It Off

Nederlandse poppunk met Green Day invloeden

Klinkt als: Green Day, Alkaline Trio, blink-182

Ook interessant:
Zondag 26 november: Folk Road Show
Zaterdag 16 december: Finale Flavourland

Sinds de release van hun eerste single “Do It All Again” in 2013 hebben fakkeldragers van de Nederlandse poppunk Call It Off een momentum gecreeërd dat onbreekbaar lijkt te zijn. In enkele jaren tourde de band door Europa en China, kregen airplay op zowel nationale als internationale radio, en verzamelden meer dan een miljoen streams op Youtube en Spotify. Met twee goed ontvangen EPs op zak speelde Call It Off talloze shows, inclusief Paaspop en Groezrock en openden ze voor poppunk legendes als New Found Glory, The Story So Far, The Wonder Years en Panic! At The Disco.

Na het tekenen van een contract met Sony Music Entertainment verscheen de single “Abandoned”, ondersteund met de bands eerste Nederlandse headline tour. In January 2017 verscheen het succesvolle nieuwe album “Abandoned”, met daarop de singles “Abandoned”, “Scream Your Heart Out” en “Witness”. Sindsdien is de band een graag geziene gast op zowel televisie als radio – en is Call It Off bezig met een uitgebreide festivaltour door Nederland.

Call It Off doet soms denken aan Green Day,  en dat is niet gek. De band geeft zelf ook aan dat Green Day invloed heeft op de muziek die ze maken. Mensen die gek zijn op pop en punk, en het liefst een combinatie van die twee, gaan zich helemaal thuis voelen in de muziek van Call It Off. Maar ook de sceptische Mega Top 50 liefhebber zal dit helemaal vet gaan vinden!

Met een nieuwe net aangekondigde Nederlandse headline tour in november en december, inclusief homecoming show in Eindhoven, laat Call It Off zien dat ze niet van plan zijn het rustig aan te doen.

Support: The Road Home

Als je kijkt naar de showlijst van de broeders Christoffel en co kijkt zie je wat THE ROAD HOME het liefst doet; spelen, spelen en nog meer spelen. Meer dan 200 optredens in binnen- en buitenland bracht de band uit Enschede de afgelopen vier jaar in kraakpanden, kroegen, zalen maar ook op festivals als Eurosonic / Noorderslag en Bevrijdingsfestival Overijssel. Daarnaast heeft THE ROAD HOME het podium mogen delen met o.a. Lit (USA), Toy Dolls (UK), De Staat (NL), Blackberry Smoke (USA), July Talk (CAN).

Met de twee, door Shield Recordings uitgebrachte, EP’s “Old Hearts” en “Too Cold” onder de riem deed de band ook een volledige Nederlandse clubtour als support van Vandenberg’s Moonkings. Daarnaast kroonde 3FM de band tot Serious Talent.

Een travellin’ band. Kilometers, herinneringen en vrienden maken. Zielen winnen. Met catchy rock ’n roll songs, geschoeid op een punkrock leest als wapen. Eind 2015 dook de band de studio in met Guido Aalbers op de stoel van producer om daar de hand te leggen aan de opnames van het debuut album. Liedjes over leven in een band, verloren liefdes en late nachten. Mooie liedjes in een leren jas. Soms bitter, altijd hoopvol. De sound frisser, breder en grootser dan voorheen. Nog steeds beïnvloed door geladen melancholische rock & roll uit New Jersey, omarmd door zonnige west coast powerpop.

 

 

 

Naar de agenda