zo 29 sep - 2019 zondag 29 september 2019

Bullhorn

LELY SUNDAY AFTERNOON IN DE EETALAGE
De Eetalage

Klinkt als: Sjako! zanger/gitarist Wouter Planteijdt met prachtige nieuwe akoestische songs

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,75 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij. Deze editie staat Bullhorn op het programma, de nieuwe band van Sjako!-zanger Wouter Planteijdt.

Bullhorn
Soms dienen zich liedjes aan die een apart ‘vehikel’ behoeven. Zo gebeurde het in het voorjaar van 2016, na de realease van- en tour rond het 10de Sjako! album the10th, dat de liedjes voor Bullhorn ‘uit het plafond van Wouter Planteijdt’s werkkamer lazerden. Hij vroeg drummer Mischa Porte en contrabassist Gerco Aerts met hem dit repertoire te gaan spelen. In tegenstelling tot het vaak complexe en virtuoze karakter van het Sjako!-repertoire gingen de heren deze keer op zoek naar een meer open en akoestisch geluid. Geen dubs, alles live. Dit resulteerde in het album Planteydt – Bullhorn dat dit najaar uitkomt bij ZIP records.

We kennen Wouter Planteijdt als gitarist/zanger van o.a. Sjako!, Hans Dulfer’s Reflud, Maarten van Roozendaal’s En Noem Het Maar Vrienden, Groep Fosko, Jeroen Van Merwijk, Viggo Waas, Corrie van Binsbergen, Ricky Koole, Frans Van Deursen, Hadewych Minis, Morzelpronk, Sanne Wallis De Vries, Spanjers Dijsseldonk & Planteijdt en Paul de Munnik. Als producer werkte hij voor o.a. The Yearlings, Jelka van Houten, JB Meijers, Paul de Munnik, Maarten Veldhuis, Ma Rain, Beatrice van der Poel, Jeroen van Merwijk en Frans van Deursen. Drummer Mischa Porte speelt met o.a. Pitou, Luwten, Björn van der Doelen, Remy van kesteren, Morris Kliphuis en Pablo van der Poel. Contrabassist Gerco Aerts speelt met o.a. André Manuel, B-Movie Orchestra, Michael Prins, Jim Keaveny en Jelka van Houten.

Naar de agenda