zo 27 jan - 2019 zondag 27 januari 2019

Broken Sun

Lely Sunday Afternoon in De Eetalage
De Eetalage

Klinkt als: Rootsrock en americana met invloeden van Tom Petty, Ryan Adams en Neil Young

Ook interessant:
15 december Tim Knol + Town of Saints + Mitch Rivers

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,50 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij.

‘On’: Op het eerste oog een eenvoudige titel. Toepasselijk, ook. In beide betekenissen: Broken Sun staat ‘aan’ en gaat ‘verder’. Iets wat we waarschijnlijk allemaal herkennen. ‘Uit’ staan en ‘stoppen’ zijn geen opties. We moeten en willen door in dit leven.

‘On’ is de derde plaat van Broken Sun. Een project dat ooit in Melbourne, Australië begon heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een band die vanuit Tilburg en Delft opereert. Het is het vervolg op het album ‘Life and Death’ waarop het verlies van oprichter Bart Dietvorsts dochter Mara centraal stond. De songs ‘Sister Bluebird’ en ‘Something True’ van dit album genoten airplay op (inter-)nationale en lokale radiostations. Het album kreeg lovende kritieken.

De acht songs op het nieuwe album zijn geschreven door gitarist Dietvorst en Derrick van Schie die deze keer alle leadzang voor zijn rekening nam. Zij speelden in de eerste jaren van dit millennium samen in de band Wealthy Beggar en hielden daarna contact. Zij delen een liefde voor roots en Americana, maar ook invloeden van FM-rock uit de jaren 80 en powerpop uit de nineties zijn terug te horen op het nieuwe album.

De evenals Dietvorst uit de band 2nd Place Driver afkomstige ritmesectie Bart van de Put (drums) en Rob Mertens (bas) leggen een strak en solide fundament voor de sound. Het geheel wordt op originele wijze ingekleurd door de mandoline van Rias Baarda en het kenmerkende spel van Yvo van Gemert (ex Sofa) op de pedal steel.

Eind juni 2018 verschijnt de eerste single ‘Laughing in the Rain’ via de digitale kanalen. Het is een voorproefje voor het album dat op 5 oktober uit komt bij Butler Records vergezeld van de tweede single ‘Make It Happen’. Op 6 oktober zal het album gepresenteerd worden in theater de Boemel in Tilburg. Daarna volgen release shows op verschillende plekken door het land.

Naar de agenda