vr 23 apr - 2021 vrijdag 23 april 2021

Boogie Monster

GROOVY ROCK'N'ROLL

In de schaduw van hun geliefde Deventer vind je de poppin’ soul band Boogie Monster: vijf jonge muzikanten met een oude ziel en een liefde voor liedjes. Met een eng strakke liveshow en ijzersterke songwriting overtuigen zij je van één ding: het monster leeft. De gebroeders Nolle en Beinte Groen (zang en drums), Tom Bloembergen (bas) en Henk Hulzebosch (Hammond, keys) worden in 2020 versterkt door gitaarvirtuoos Jim Zwinselman. Bereid je voor op een stoomtrein van soulvolle vocals en scheurende gitaar en Hammond solo’s. Op 23 april staat Boogie Monster in Corneel!

In het voorjaar van 2019 verscheen de eerste single She’s Got It Going On. Het leverde Boogie Monster een plek op toonaangevende festivals als Mañana Mañana en de Zwarte Cross op en ze werden gevraagd als support act op tours van The Grand East en DeWolff. Pablo van de Poel, zanger/gitarist van DeWolff, was zelfs zo enthousiast dat hij de band uitnodigde om op te nemen in zijn studio.

En zo geschiedde. Boogie Monster dook eind 2019 de Electrosaurus Southern Sound Studio in, thuisbasis van Dewolff. Daar werden acht soulvolle popliedjes met een ruig randje analoog op tape en grotendeels live opgenomen. Hiermee ging Boogie Monster acts als The Dawn Brothers, The Grand East en Anne Soldaat achterna. De eerste single Movin’ On verscheen in april op Electrosaurus II, de compilatie dubbeldekker van Dewolff ter ere van Record Store Day 2020. En na bijna een jaar was het dan eindelijk zover: 11 december kwam het debuutalbum Overnight uit via Concerto Records.

Dit is een zit-concert. In verband met de maatregelen omtrent COVID-19 werken wij met een strak schema, beperkte capaciteit en een ander protocol  dan gebruikelijk, waar ook aangepaste huisregels bij horen. Zo zorgen wij ervoor dat wij je op een zo hygiënisch mogelijke manier kunnen verwelkomen. Lees voor je bezoek door wat dit betekent voor jouw bezoek aan Corneel, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Naar de agenda