zo 18 nov - 2018 zondag 18 november 2018

Bob Wayne (USA) + Hans Hannemann

Opzwepende outlaw country beïnvloed door Johnny Cash en Willie Nelson

Ook interessant:
23-11 The Kilkennys (IE) vs Scrum
15-12 Tim Knol + Town of Saints + Mitch Rivers

Bob Wayne begon als roadie bij Hank (Williams) III, één van de bekendste countryrockers ter wereld. Inmiddels is hij samen met zijn begeleidingsband The Outlaw Carnies al jaren zelf eigenlijk constant op tournee.

De opzwepende outlaw country van deze redneck is geïnspireerd door het leven ‘on the road’, met teksten over truckers, vrouwen en BBQ’s, en is een regelrechte aanrader voor iedereen met een hart voor rock & roll.

Afgelopen voorjaar kwam zijn laatste plaat ‘Hits The Hits’ uit met knallende countryversies van bekende hits als ‘Under The Bridge’, ‘Crazy’ en ‘All About That Bass’, geïnspireerd op de American Recordings van zijn grote voorbeeld Johnny Cash. Heeeeehaaaw!

Support: Hans Hannemann


De songs van de Groningse singer-songwriter Hans Hannemann lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt de ‘Outlaw Crooner’ authentiek én toegankelijk.

Na een kort verblijf aan de Rockacademie in Tilburg vertrekt Hannemann naar Dublin. Daar werkt hij als barpianist en organist in een gospelkerk. Na een jaar verruilt hij de Ierse hoofdstad voor Oost-Groningen om daar de analoge opnamestudio Twangwolf op te zetten.

Als songwriter laat Hannemann zich inspireren door country grootheden als Kris Kristofferson en Billy Joe Shaver en de klassieke pop van de 60’s en 70’s. Toch weet hij de roots van Amerikaanse muziektradities naar een volledig eigen stijl te vertalen. Zowel in akoestische setting als met voltallige band, weet Hans Hannemann hiermee een indrukwekkende show neer te zetten.

Eind 2016 bracht hij zijn debuutalbum “Makin’ Up for Livin’ Easy” uit. Het album is opgenomen met gitarist Jan-Peter Hoekstra (Douwe Bob, Krezip), drummer Wim Geenen (ex- Admiral Freebee) en bassist Maarten van Damme (Wende Snijders, Drive Like Maria). De live band van Hans bestaat uit: Marcel Wolthof (drums), Rolf Verbaant (gitaar), Merijn den Boer (toetsen) en René Monsma (bas). Hannemann speelde afgelopen jaar op Oerol, deed mee aan de Popronde en tourde samen met Douwe Bob langs de grote zalen van Nederland. Zijn succesvolle reeks shows tijdens Eurosonic/Noorderslag en een optreden in De Wereld Draait Door luidde het jaar 2017 alvast goed in.
In oktober van dit jaar bracht Hans zijn nieuwe single uit “ Josie Don’t Stop Dreaming”. De door Tarantino geïnspireerde videoclip werd geregisseerd door Andres Fouche (De Staat, Dope DOD, Limp Bizkit e.v.a). De song kreeg airplay op Radio 2 en meerdere lokale radiostations. Ook kreeg de videoclip internationaal aandacht toen de Tarantino-fanclub de video deelde op hun social media kanalen.

 

Naar de agenda