za 18 mrt - 2023 zaterdag 18 maart 2023

Batmobile

EEN MODDERVETTE DOSIS PSYCHOBILLY

Met hun scherpe psychobilly met beukende drums en klapperende contrabas, is de band Batmobile al decennialang een graag geziene gast door heel Europa en ver daarbuiten. Dit jaar wordt er gewerkt aan de voorbereiding van een nieuw studio album en viert de band in 2023 haar 40 jarig bestaan. Op 18 maart staat Batmobile in poppodium Corneel in Lelystad.

Batmobile omschrijft hun stijl als “B-music”: B-muzikanten die Psychobilly spelen, melige grappen, horror, vrouwen en het hebben van de tijd van je leven. Psychobilly is een afgeleide muziekvorm van rockabilly en wordt gezien als een mix van horrorpunk en rockabilly. Al vroeg is Batmobile een grote speler binnen dit genre. In 1985 wordt het eerste Batmobile album uitgebracht, wat leidt tot aanzienlijke (inter)nationale erkenning, met tournees door de hele wereld tot gevolg. De Londense club “Klub Foot” wordt gezien als de bakermat van psychobilly, waar Batmobile meerdere live keren te zien was.

In 2001 verschijnt op het Japanse label Downer Records ‘A Tribute To Batmobile’ – een ode aan Batmobile door bands van over de hele wereld – en brengt Batmobile onder andere ook een split-album uit met de Nederlandse “Bastards of Rock ’n Roll” Peter Pan Speedrock.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Amsterdamse band Stories from Shamehill: drie amigo’s die met reverb doordrenkte, ongepolijste surf maken! De sound van de band zou niet misstaan in een obscure Quentin Tarantino film, met meedogenloze uptempo knallers en plain ol’ wave riders. De band rekt de grenzen van zijn genre op zonder de nalatenschap van Dick Dale en de Treble Spankers uit het oog te verliezen.

Naar de agenda