za 7 mei - 2016 zaterdag 7 mei 2016

BassMental

Hét alternatieve dancefeest van Lelystad in de schoolvakantie

BassMental is hét alternatieve dancefeest van Lelystad in de schoolvakantie. Een kweekvijver voor DJ-talent uit Lelystad en hét feestje waar je voor een zacht prijsje kan chillen en losgaan. Deze keer met sets van o.a. Youp van ’t Swag en Frikkoe.  De entree is zoals jullie gewend zijn tussen 23.00 en 00.00 gratis daarna €5,-.

Line-up BassMental 
Frikkoe (BassMental debut set)
Kibba (BassMental)
Youp Van ‘T Swag / DJ set (Kloblife)
Orbotics (Unified Cortex)
MC TEN6 (Frontstreet)

Frikkoe kennen we natuurlijk beter als Frank van Hulst. Onze vaste fotograaf laat voor deze ene keer zijn camera thuis en neemt in plaats daarvan zijn dubstep platen mee. Dit wordt de eerste keer dat hij komt draaien buiten huis. Underground get ready!

Ondertussen kent iedereen Kibba wel. Als organisator van BassMental en member van de Bruckout-crew hoeft hij zichzelf in Lelystad niet meer te bewijzen.  Hij zal zoals wij dat van hem gewend zijn een set van dubstep en trap draaien.  Deze keer draait hij het 2e uur dus verwacht iets meer skankers.

Voor deze editie hebben we de rising star Youp Van ‘T Swag weten te strikken.  Met zijn hit Disco Girl moet hij de ‘klob’ wel vol krijgen.  Wat genres betreft kan het met Youp alle kanten op.

Drum and bass head Orbotics is al jaren dedicated bezig met mixen en producties. Recent heeft hij een underground movement genaamd ‘Unified Cortex’ opgericht, om producers van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen.

Op Bassmental hoort natuurlijk ook een hype man, natuurlijk is dat MC TEN6. Na zijn lange reis en shows met grote internationals in Australië is hij weer helemaal terug in de game. Met zijn band Frontstreet gaat het er ruig aan toe maar voor BassMental laat hij zijn screams een keertje thuis.

Naar de agenda