zo 24 feb - 2019 zondag 24 februari 2019

Baer Traa

LELY SUNDAY AFTERNOON IN DE EETALAGE
De Eetalage

Klinkt als: Folky soul geïnspireerd door James Taylor, Van Morrison en Marvin Gaye

Ook interessant:
25 mei The Bruceband performs Born in the USA

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,50 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij.

Baer Traa is de nieuwe soul- en americana man uit Rotterdam. Zijn eerste single Stone Cold Woman werd meteen 5 sterren track bij Gerard Ekdom (Radio 2) en weerspiegelt waar de muziek van Baer om draait; strakke grooves, soulvolle songs en een flinke scheut blues. Opgegroeid in Venlo, in een nest van klassieke musici, werd hij omringd door symfonieën en sonatas, maar al snel zocht hij zijn heil ergens anders: soulzangers als Marvin Gaye en Bill Withers en songwriters als James Taylor en Jackson Browne vormden zijn sound. Met zijn rauwe, oprechte performance en in zijn band leden van Janne Schra, Jo Goes Hunting en Ntjam Rosie is dit een act om niet te missen.

Op 15 februari 2019 komt de debuut EP “Out of Thin Air” van singer-songwriter Baer Traa uit. Er zijn al twee singles uitgebracht waarvan de eerste, “Stone Cold Woman”, deze zomer werd opgepikt door Gerard Ekdom en veel werd gedraaid op de landelijke radio.

De EP bestaat uit 6 tracks en is onderdeel van een tweeluik dat al lang in de maak is. “We gingen 3 jaar geleden voor het eerst de studio in om 6 tracks op te nemen. Dat werden er 8 waar ik een jaar later nog een beetje aan heb gesleuteld en afgelopen jaar er nog 4 aan heb toegevoegd.”

Baer beschrijft zijn stijl als soulfolk met een flinke dosis blues. “Ik merk dat mijn voorliefde voor soul muziek zich automatisch koppelt aan de oprechtheid in folk songs. Om die oprechtheid echt te laten spreken hebben we de songs grotendeels live opgenomen”. De grote Trypoul studio’s met zijn waslijst aan vintage microfoons en gear vraagt ook om een dergelijke benadering en je hoort een lichte splitsing tussen de eerste Trypoul opnames en de latere tracks uit Moon Music Studio’s, die wat meer zijn geproduceerd. In beide gevallen koos de singer-songwriter ervoor om de band centraal te zetten, waar hij de afgelopen jaren alle songs mee heeft gearrangeerd.

Hoewel er meer dan genoeg materiaal voor een volledige plaat ligt kiest Baer nu duidelijk voor een ander pad: “Het was nooit de bedoeling om een volledig album te maken en zo zie ik het ook niet, vandaar dat ik de tracks opsplits in 2 EP’s. De liedjes zijn allemaal momentopnames maar omdat er zoveel tijd overheen is gegaan voel ik dat er een zekere ontwikkeling doorheen stroomt.”

“Out of Thin Air” wordt op 15 februari digitaal uitgebracht en later als onderdeel van de “dubbel-EP” fysiek geperst.

Naar de agenda