zo 30 jun - 2019 zondag 30 juni 2019

Audio Adam

Lely Sunday Afternoon in De Eetalage
De Eetalage

Klinkt als: Energieke pop-rock voor liefhebbers van The Kooks en Blur

Ook interessant:
25-5 The Bruceband performs Born in the USA

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,50 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij. Op zondag 30 juni is de beurt aan Audio Adam. Energieke pop-rock voor liefhebbers van The Kooks en Blur. De band speelt zowel een akoestische als een elektische set!

Na het energieke debuutalbum This Is Our Home (2012) en het melancholieke Moving Down The Grey Line (2015), heeft de band de handen ineengeslagen met niemand minder dan producer Jurriaan Sielcken, als geen ander in staat om bij artiesten de juiste snaar te raken (o.a. Jett Rebel, Lucas Hamming, Pitou).

Waar Moving Down The Grey Line in het teken staat van reflectie en de zoektocht naar identiteit, is “3” geïnspireerd op het vaderschap en de mooie dingen in het leven; een uitgesproken positieve vibe dus. Het resultaat mag er zijn; een frisse, energieke en toch persoonlijke indie-pop plaat.

Met “3” bekronen de heren een mooie reeks. Het begon allemaal met de titel 3FM Serious Talent. Inmiddels zijn ze graag geziene gasten bij De Wereld Draait Door (DWDD), hebben ze een heuse UK-tour gedaan én een clubtour met optredens op illustere locaties als Mezz, Luxor Live, Hedon en een uitverkocht Paradiso. Daarnaast bracht Audio Adam meerdere singles uit (Don’t Ya Mama Know, The Standoff), waaronder If It Takes You Home dat lang op de playlist van 3FM stond. Ook geeft de band geregeld acte de présence op de grotere poppodia (o.a. Eurosonic Noorderslag) en verzorgden de mannen het voorprogramma van Ilse de Lange en Scouting for Girls.

Inmiddels is niet alleen hun sound geëvolueerd, maar ook de samenstelling van de band is veranderd. Jasper, gitarist en backing vocal, heeft de band verlaten om zijn eigen pad te volgen. Daarnaast zijn Tjerk en Robert-Jan papa geworden. Uiteindelijk is er gekozen voor het behoud van de unieke chemie tussen het resterende driemanschap en daarmee kwaliteit boven kwantiteit. Tijdens de opnames van het jongste album bleef de piano voor het eerst achterwege met als leidend principe ‘beperking leidt tot creativiteit’, en in ruil daarvoor volgde een enthousiaste kennismaking met tot de verbeelding sprekende instrumenten als de klapvis. Bovendien hebben de heren stiekem geprobeerd om ‘I would walk 500 miles’ van The Proclaimers in al hun nummers te verwerken, gewoon omdat het kan.

Kortom, tijd voor een luchtiger geluid waar de energie als vanouds vanaf spat.

 

Naar de agenda