vr 11 dec - 2020 vrijdag 11 december 2020

Anvil + The Prophecy 23 & Living Dead Stars

Legendarische Canadese heavy-metalband

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus heeft Corneel besloten dit evenement te verplaatsen van 10 april naar 11 december 2020! Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

De Canadese heavy-metalveteranen van Anvil zijn terug! Bekend van powermetal klassiekers als “Metal on Metal” en “Forged in Fire” is de band sinds de vroege jaren ’80 al een zwaargewicht in de metalscene. Na de release van documentaire ‘Anvil! The Story of Anvil’ in 2009 werd er nieuw leven in de band geblazen en kreeg Anvil een terechte cultstatus. In 2020 gaan de Canadadezen op Europese tour, en geven ze slechts vier shows in Nederland…waarvan één in Corneel! 

De kiem van Anvil werd in april 1973 in Toronto gezaaid, toen Steve Kudlow en Robb Reiner samen muziek begonnen te maken. In 1978, toen Dave Allison en Ian Dickson zich bij het duo hadden gevoegd, ontstond de band LIPS, waaruit later Anvil voort zou komen. Drie jaar later brachten ze in eigen beheer het album Hard ‘N Heavy uit. Kort daarna tekenden ze een contract met Attic en werd de naam van de band veranderd in Anvil. Begin 2009 verscheen Anvil! The Story of Anvil. De film ontving lovende kritieken en werd een doorslaand succes. Het bezorgde Anvil alsnog de erkenning waar het ruim 30 jaar voor had geknokt. De band trad in de zomer van 2009 op als voorprogramma van AC/DC in diverse Amerikaanse arena’s en op diverse grote festivals, waaronder Rocklahoma in de Verenigde Staten en Download in Engeland.

Het voorprogramma van de avond wordt verzorgd door Living Dead Stars en The Prophecy 23.

Naar de agenda