za 25 sep - 2021 zaterdag 25 september 2021

Anvil (uitgesteld)

Legendarische Canadese heavy-metalband

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is besloten om dit evenement uit te stellen tot een nader te bepalen datum, wanneer deze bekend is worden ticketkopers gelijk op de hoogte gesteld.

Let op: wij houden ons aan de coronamaatregelen die gelden op het moment dat het evenement plaatsvindt. Daarom is het – indien er niets verandert aan de maatregelen – bij dit programma nu verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app te tonen aan de ingang. Een coronatoegangsbewijs kun je via de CoronaCheckapp of coronacheck.nl aanmaken met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs. Vergeet hierbij ook niet je identiteitsbewijs mee te nemen. Daar waar coronatoegangsbewijzen gelden, hoeft de anderhalve meter niet in acht te worden genomen. Mocht je naar aanleiding hiervan niet meer kunnen of willen, vraag dan restitutie aan door een e-mail te sturen naar info@corneel.nl.  

De Canadese heavy-metalveteranen van Anvil komen naar Lelystad! Bekend van powermetal klassiekers als “Metal on Metal” en “Forged in Fire” is de band sinds de vroege jaren ’80 al een zwaargewicht in de metalscene. Na de release van documentaire ‘Anvil! The Story of Anvil’ in 2009 werd er nieuw leven in de band geblazen en kreeg Anvil een terechte cultstatus. In 2021 gaan de Canadadezen op Europese tour, en geven ze slechts vier shows in Nederland…waarvan één in Corneel! 

De kiem van Anvil werd in april 1973 in Toronto gezaaid, toen Steve Kudlow en Robb Reiner samen muziek begonnen te maken. In 1978, toen Dave Allison en Ian Dickson zich bij het duo hadden gevoegd, ontstond de band LIPS, waaruit later Anvil voort zou komen. Drie jaar later brachten ze in eigen beheer het album Hard ‘N Heavy uit. Kort daarna tekenden ze een contract met Attic en werd de naam van de band veranderd in Anvil. Begin 2009 verscheen Anvil! The Story of Anvil. De film ontving lovende kritieken en werd een doorslaand succes. Het bezorgde Anvil alsnog de erkenning waar het ruim 30 jaar voor had geknokt. De band trad in de zomer van 2009 op als voorprogramma van AC/DC in diverse Amerikaanse arena’s en op diverse grote festivals, waaronder Rocklahoma in de Verenigde Staten en Download in Engeland, maar in 2021 in Corneel, Lelystad!

De supports van de avond worden later bekend gemaakt.

 

Naar de agenda