za 22 apr - 2023 zaterdag 22 april 2023

AJ Plug

INDRUKWEKKENDE BLUESROCK-LADY

AJ PLUG is een absolute topper uit de Nederlandse blues rock en roots scene. Op 22 april staat ze met haar band in Corneel. AJ, oftewel Alexandra Jolanda, wordt gezien als één van de meest indrukwekkende blues-rock ladies die zich in deze scene beweegt. Johan Derksen zei al eens over haar: “Ze is de beste bluesrockzangeres van Nederland (…) Een natuurtalent (…) Een geboren bluesbeest.”

Naast de optredens van haar eigen band tourde AJ Plug dan ook mee in Johan Derksens theatershow, ‘Johan Derksen keeps the Blues Alive’, die in bijna alle theaters in Nederland te zien was. Na het uitbrengen van haar debuut album ‘Let Go Or Be Dragged’ en later het album ‘Chew Chew Chew’ belandt de carrière van de stoere blondine in een stroomversnelling.

Echter sloeg begin 2019 het noodlot toe: slokdarmkanker kostte haar bijna het leven. Nu is AJ Plug weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, zoals de plaat die dat jaar uitkwam ook heet, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. Met de hulp van topmuzikanten als gitarist/producer Guy Smeets, toetsenist Roel Spanjers en drummer Arie Verhaar en haar vaste gitarist Klaas Kuijt is het album Killer King een hele muzikale en toegankelijke plaat geworden, met hier en daar een rauw randje. ‘Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op de zaterdagavond, dat mag duidelijk zijn. Iedere song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost.’

Naar de agenda