za 1 okt - 2016 zaterdag 1 oktober 2016

A Balladeer + Marble Sounds (BE)

DIT CONCERT IS AFGELAST

Klinkt als: Death Cab For Cutie, Saybia, Elbow, The National en Sparklehorse

Helaas is het concert van A Balladeer en Marble Sounds wegens omstandigheden afgelast. Er komt geen vervangende datum. Heb je online een kaartje aangeschaft, dan wordt het bedrag binnenkort teruggestort.

Met A Balladeer en Marble Sounds (BE) haalt Underground twee acts van hoge kwaliteit naar Lelystad. Beide bands brachten dit jaar prachtige nieuwe albums uit, met melancholieke en rijk georkestreerde indie-pop. Aanrader voor de liefhebbers van Death Cab For Cutie, Saybia, Elbow, The National en Sparklehorse!

A Balladeer
In 2006 brak A Balladeer definitief door met ‘Swim With Sam’ en werd de band genomineerd voor zowel een 3FM Award als een TMF Award, een jaar later kregen ze een Zilveren Harp opgespeld. Het tweede album, Where Are You, Bambi Woods?, leverde in 2008 een Edison-nominatie op. ‘Swim With Sam’ staat nog elk jaar in de Top 2000.De laatste jaren trad singer-songwriter Marinus de Goederen vooral solo op, maar dit najaar doet hij weer een clubtour met band. Naast songs van het nieuwe album ‘A Wolf At The Door’ zullen klassiekers als ‘Swim With Sam’ en ‘Robin II’ uiteraard ook voorbijkomen.

Marble Sounds (BE)
Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle Leave A Light On, een nieuwe straat in met Tautou – een piano bepaalt er het verkeer en strijkers huilen er melancholisch. Tautou is na Nice Is Good (2010) en Dear Me, Look Up (2013) het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel. Een stijlbreuk is het niet, maar Tautou klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs die in het gebied tussen post-rock en keurig georkestreerde pop wonen. Death Cab For Cutie, Elbow en Frightened Rabbit zouden buurtbewoners kunnen zijn.

Naar de agenda